Winkelen per
Weegbereik (gr)
  1. 30
    30000

Telweegschalen Kern

De telweegschalen worden breed ingezet bij winkels, ambulante markten, magazijn en productieomgeving. Mogelijk om referentieaantallen op te slaan. Weergave in gewicht of aantallen. Een telweegschaal wordt veelvuldig gebruikt in de industrie branche. Op zoek naar een telweegschaal?

Hieronder vindt u ons aanbod telweegschalen:

15 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

15 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Telweegschaal heeft meerdere displays

Een telweegschaal heeft vrijwel altijd drie displays: één voor het totaalgewicht, één voor het gewicht per stuk en één voor het berekende aantal stuks. Het stukgewicht bepalen gaat eenvoudig: de weegschaal deelt het aanwezige gewicht op de weegschaal door het ingegeven aantal stuks. Door dit stukgewicht echter heel precies te meten en uit te rekenen, tot wel 5 cijfers achter de komma, wordt het mogelijk om grote aantallen heel snel te wegen en te berekenen.

 

Tellen met een weegschaal

Er zijn twee belangrijke factoren waarmee rekening gehouden moet worden: De te tellen onderdelen zijn niet altijd allemaal precies even zwaar (bijvoorbeeld moertjes die iets meer of minder metaal bevatten) en de afleesbaarheid van de weegschaal moet niet te groot zijn. Dit laatste ligt iets minder voor de hand maar is wel heel belangrijk: als het apparaat weegt in stappen van 1 gram en er een onderdeel van 0,2 gram bij legt, dan weegt de weegschaal dit niet en ontstaat er een afwijking.

terug naar top