Winkelen per
Automatisch justeren
Single cell
Weegbereik (gr)
  1. 80
    510

Analytische weegschalen Kern

De analytische weegschaal van Kern voldoen aan de steeds hogere eisen aan de precisie, snelheid en reproduceerbaarheid. Met bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch en/of handmatig te justeren of pipettenkalibratie. Balansen met een Single-Cell weegsysteem bevatten een geavanceerde versie van het krachtcompensatie principe en een korte stabilisatietijd. Een analytische weegschaal is in te zetten voor de meest ingewikkelde processen, maar bijvoorbeeld ook in apotheken

Bekijk hier ons aanbod analytische weegschalen:

31 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

31 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Analytische weegschaal kopen

Een analytische weegschaal is een weegschaal met zeer hoge precisie. We hebben het in dit geval over analytische weegschalen met een afleesbaarheid van minimaal 0,01 mg. Een analytische weegschaal kan voor vele bepalingen worden ingezet. Zo zie je deze weegschalen in apotheken, laboratoria, scholen, in de industrie. Voor de verschillende doelen hebben wij analyseweegschalen in verschillende uitvoeringen: geijkt, ijkbaar of gekalibreerd.

 

De eisen aan een analytische weegschaal zijn bijzonder hoog

Om een exacte wegingen uit te kunnen voeren zijn deze weegschalen zeer precies. Een kenmerk van de analytische weegschaal is de windkap. De windkap zorgt ervoor dat de weegschaal slechts weegt wat u wilt wegen, zonder invloeden van buitenaf. Er zijn weegschalen waarbij de windkap automatisch, met behulp van een bewegingssensor, geopend wordt. Er zijn ook weegschalen waarbij dit op mechanische wijze gebeurd. De windkap alleen is niet voldoende om correcte wegingen uit te kunnen voeren.

De meeste analyseweegschalen zijn ook met een interne kalibreer automatiek uitgerust. Het is belangrijk dat gekeken wordt of de omgeving waarin de analyseweegschalen gebruikt worden hiervoor geschikt is, en dient de gebruiker geschoold te zijn. Naast de functies, bedoeld voor precieze gewichtsbepaling, hebben deze weegschalen nog een paar nuttige functies, zoals: GLP- protocollering, procentbepaling, recept functie (voor apotheek en laboratorium), statistiekfunctie, dichtheidsbepaling en nog veel meer. 

terug naar top